kop
Welkom bij Gastouder
Evelien
Goedemiddag! U bezoekt mijn pagina de: e keer. Laatste bezoek op:
kinderopvang

Tessa

Op 27 nov. 2017 10:10 schreef Tessa. Hoi Evelien,

Het heeft even geduurd maar daar is hij dan! De kids hebben het nog met van alles over je. Het woord Ermelo kan hier ook niet vallen zonder dat ze je naam noemen. Zelfs Joop komt af en toe nog langs :)

Mijn kinderen kijken terug op een mooie tijd met Evelien als gastouder aan huis. Evelien is voor mijn kinderen een stevige houvast. Ze weten precies wat ze aan haar hebben. Er is een duidelijke dag structuur met ruimte voor eigen inbreng. Tijdens feestdagen en verjaardagen maken ze vaak samen de meest creatieve werkjes. Voor haar is elk kind uniek en stimuleert ze in hun ontwikkelingen van baby tot kleuter. Voor ons is Evelien ook altijd een fijne gastouder geweest. Denken in oplossingen, flexibel, meedenkend, liefdevol en gedreven. Het leven thuis ging gewoon door als wij aan het werk waren. Dit gaf ons een fijn gevoel om zonder zorgen over thuis je werk te kunnen doen. Zelfs van mensen om ons heen kregen we te horen dat we maar boften met zo'n gastouder. Ook de samenwerking tussen de andere gezinnen was geweldig. Onze kinderen speelden graag bij en met de andere kinderen uit Evelien haar gastgezinnen. Hierdoor werd ieders flexibiliteit nog meer vergroot. In de ruim 3,5 jaar dat Evelien onze gastouder is geweest heeft ze geen enkele dag hoeven verzuimen, wat natuurlijk een super pluspunt was voor ons. Nu zitten onze kinderen op de basisschool en ben ik zelf weer thuis voor de kinderen. Maar onze kinderen denken nog graag terug aan de fijne tijd die ze hebben gehad met Evelien.

Groeten Tessa, moeder van 2 kinderen

We wensen je met Joop hele fijne feestdagen en we spreken snel maar weer eens wat af als je dat goed vind. Je hebt echt een plekje in hun hart!

Gr Tessa

Leontie

Evelien zorgt sinds januari 2007 voor onze kinderen als wij aan het werk zijn, de jongens waren toen bijna 1 en ruim 2 jaar oud, inmiddels is de jongste net 4 en de oudste bijna 6. Best spannend om je liefste bezit bij een ander achter te laten, maar inmiddels weten we dat we het niet beter hadden kunnen treffen.

Evelien is een lieve oppas, die de kinderen begrijpt en weet wat ze nodig hebben. De kinderen weten precies waar ze aan toe zijn. Mensen uit de buurt spreken mij erop aan dat Evelien zo verschrikkelijk leuk met de kinderen omgaat, erg leuk om dat te horen, vooral van mensen die je verder eigenlijk nooit spreekt.

Toen onze oudste naar de basisschool ging hebben we met Evelien afgesproken dat zijn op de dagen dat wij werken, bij ons thuis wat ons betreft best meerdere kinderen mag opvangen. Evelien is echt in de wieg gelegd om kinderen op te vangen, je ziet aan haar dat ze hier enorm van geniet en door de structuur die ze de kinderen biedt, verloopt iedere dag soepel, ook als er meerdere kinderen zijn. Wat wij heel fijn vinden aan Evelien is het feit dat ze de kinderen uitdaagt in hun ontwikkeling, ze heeft precies door waar welk kind aan toe is en biedt de kinderen spelenderwijs leuke uitdagingen. Voorbeelden; de oudste kinderen mogen speelgoed verstoppen in huis en mogen dan op een papier een plattegrond van het huis tekenen, met daarop de route naar de het verstopte speelgoed, met z'n allen gaan ze dan de 'schat' zoeken met behulp van de 'schatkaart'. Voor de kleinere kinderen legt ze speelgoed op de grond, legt er een theedoek over, haalt iets weg en de kleintjes moeten om de beurt raden wat er mist. Vaak maken ze met z'n allen iets van de duplo, of spelen ze met playmobil (als de kleintjes slapen, dat weten de groteren precies). Evelien knutselt en tekent met de kids en bij mooi weer spelen ze in de tuin, nemen ze een bal mee naar het speelveldje of gaan ze lekker wandelen in het bos. Minpunten van Evelien? Moeilijk te bedenken, maar ik zou me kunnen voorstellen dat ze bij de eerste ontmoeting wat gesloten overkomt en dat mensen haar stem wat hard vinden klinken. Maar, als je daar door heen weet te prikken, heb je echt de meest geweldige oppas die je je kunt wensen. Wij hebben dit stukje geschreven, omdat we weten hoe moeilijk het is een oppas te kiezen voor je kind en we hopen hierbij andere ouders te helpen in die keuze.Met vriendelijke groet,
Leontien
Directiesecretaresse

Henriette

Evelien is een gastouder in hart en nieren! Ze heeft super perfect voor onze kinderen gezorgd en ook voor ons. Ze kan zich heel goed inleven in de belevingswereld van een kind. Wat heeft het nodig in zijn ontwikkeling en wanneer. Waar komt onverwacht gedrag vandaan en hoe kan je dit omdraaien in positieve zin.

Ook de pret en plezier die ze met onze kinderen heeft gemaakt, elke dag was weer een feest voor onze kinderen. Niks is haar te gek, hoe groter de uitdaging hoe liever.

In de dik twee jaar dat ze voor ons gezin heeft gezorgd, heb ik veel bewondering voor Evelien gekregen. Het beroep wat ze heeft gekozen, staat op haar lijf geschreven.

Mariska en Marcel

Sinds september 2009 komen onze kinderen Tristan van 6 jaar en Kiara van 3 jaar (in die tijd toen nog 1 en 4 jaar) in huis bij Leontien en Martijn , waar Evelien al geruime tijd hun kinderen opvangt.

In het begin hebben we contact gehad met Evelien. Ze kwam bij ons over als een rustige vrouw, die de kinderen veel structuur kon bieden wat voor onze kinderen heel belangrijk is. Wel moesten we even wennen aan haar donkere stem en haar houding, waarbij ze de "kat uit de boom" kijkt.

We hebben een gesprek gehad met Leontien en Martijn omdat de opvang bij hen thuis zou plaatsvinden. Zij verzekerden ons dat ze een ontzettend lieve gastouder is die lief, maar ook duidelijk is naar de kinderen, waarbij ze toch het gevoel hebben dat er heel veel mag. Daardoor groeide ons vertrouwen in Evelien.

Langzamerhand hebben we Evelien leren kennen, die hart voor de kinderen heeft en heel haar ziel en zaligheid in het opvangen legt. Ze is enorm toegewijd, maar luistert ook wat de ouder wenst. Ze heeft inzicht in gedrag van de kinderen en komt soms dan ook met hele goede ideeën. Ze staat open voor feedback en kan de kinderen goed aan. Doordat ze rust en structuur weet neer te zetten kan ze ook meerdere kinderen tegelijk aansturen op een zeer positieve wijze. 
Ze geeft bijvoorbeeld veel complimentjes, geeft aan wat de kinderen heel goed doen; ze zegt bijvoorbeeld dat een kind zo knap aan tafel zit met de voeten op de stoel, waardoor de andere kinderen die onderuit gezakt zitten ook goed gaan zitten op hun stoel. Dit zijn kleine voorbeelden, maar hieruit spreekt ook haar optimistische visie in het leven en dat draagt ze uit. Ze heeft veel ervaring en is een zeer geschikte gastouder. Er is veel overleg mogelijk, ze staat voor heel veel open.
Daarnaast is ze heel flexibel in de opvang. Daarnaast kijken de kinderen nooit televisie, maar krijgen rust in kleuren, knutselen of een spelletje doen en samen spelen. Ze geniet zelf ook van de tijd die ze met de kinderen kan doorbrengen en bouwt daardoor een positieve band met de kinderen op.

We kunnen haar zeker aanbevelen en we hopen nog lang gebruik van haar te kunnen maken. De kinderen zijn helemaal gek van haar

We hopen hierbij bij te dragen aan een goede match tussen Evelien en een ander gezin,

 

Gr Mariska en Marcel

copy@right 2015 van den Hoff Solutions. E-mail: joop@jvdhoff.nl Laatste update: 09 December 2018 13:45:05.